Jump to content

Game closes after launch


Recommended Posts

I checked the FAQ, and the listed solution was apparently to change the resolution to one that worked. I Tried what felt like all of them and none of them worked. I will say it looked like the Mouse was squished for the second the game was actually open. This didn't change no matter what I did.

Link to post

Try adding an exclusion in your anti-virus.

If you're using win10, navigate to Windows Security > Virus & threat protection > Virus & threat protection settings > Manage settings > Exclusions > Add or remove exclusions and from there add the location of your "Ultima PSOBB" folder.

You may or may not have to reinstall the game afterwards for it to work properly again.

Edited by 777
Link to post
18 hours ago, Zeik188 said:

I checked the FAQ, and the listed solution was apparently to change the resolution to one that worked. I Tried what felt like all of them and none of them worked. I will say it looked like the Mouse was squished for the second the game was actually open. This didn't change no matter what I did.

your monitor resolution and launcher resolution must be the same.  set both to 1080 or whatever u like and try.

Link to post
  • 2 weeks later...
On 4/2/2021 at 3:10 AM, 777 said:

Try adding an exclusion in your anti-virus.

If you're using win10, navigate to Windows Security > Virus & threat protection > Virus & threat protection settings > Manage settings > Exclusions > Add or remove exclusions and from there add the location of your "Ultima PSOBB" folder.

You may or may not have to reinstall the game afterwards for it to work properly again.

This did it. I had to add a few exclusions and reinstall, but it finally actually loaded just now. Sorry I didn't respond right away, I wrote it off as a lost cause, but I REALLY miss PSO1 so I came back to try again. Thanks for assisting!

  • Like 1
Link to post
4 hours ago, Zeik188 said:

This did it. I had to add a few exclusions and reinstall, but it finally actually loaded just now. Sorry I didn't respond right away, I wrote it off as a lost cause, but I REALLY miss PSO1 so I came back to try again. Thanks for assisting!


SUCCESS!! :D

PSO's "launcher.exe" doesn't usually play well w/anti-virus software (false-positive).

Anyway, glad that worked — let us know if you have any other questions/concerns. 👍

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...