Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
JakkofAll

Low framerate and No sound

Recommended Posts

Posted (edited)

I am having an issue with my game. After install it worked perfectly fine. But now when I log on as soon as I see the "connecting" text when loading to the lobby, all sound will completely stop. And as soon as i walk into pioneer 2 the framerate drops immensely. Its a very consistent drop though. Its not choppy its just like I'm running in slow motion. I hadn't changed any settings prior to this happening, but after it happened I checked the forums and have messed with settings, reinstalled the game, restarted pc. Nothing seems to work. I even checked to see if there was anything eating up ram and nope. When the game is running I'm at less than 20% usage. As far as I can tell theres no third party app interferring(I have had issue with that in the past and learned how to fix it). Does anyone know any other reason this may be happening?  

Edited by JakkofAll

Share this post


Link to post
Share on other sites

A fresh reinstallation of the game is a good first step to make sure files haven't wigged out on you.

A list of the basics of your hardware--OS, Processor, RAM, video card, audio card--might help limit down options beyond that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, Kikori said:

A fresh reinstallation of the game is a good first step to make sure files haven't wigged out on you.

A list of the basics of your hardware--OS, Processor, RAM, video card, audio card--might help limit down options beyond that.

Thank you for replying!!!

I have an ASUS ROG G752VL
CPU: Intel Core i7-6700HQ
GPU: NVIDIA GeForce GTX 965M (2GB GDDR5)
RAM: 16GB DDR4

I have tried a reinstall to no avail. I'm really stumped on this one. I don't usually have issues that I can't figure out on my own. Is there anything that I can look at in the actual game files?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure how exactly one can force a specific driver to run a game, but this looks like a similar issue Kendow had. Might work to ping him directly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/9/2019 at 9:15 AM, JakkofAll said:

Thank you for replying!!!

I have an ASUS ROG G752VL
CPU: Intel Core i7-6700HQ
GPU: NVIDIA GeForce GTX 965M (2GB GDDR5)
RAM: 16GB DDR4

I have tried a reinstall to no avail. I'm really stumped on this one. I don't usually have issues that I can't figure out on my own. Is there anything that I can look at in the actual game files?

What OS are you using?

have you made any modification to the game such skins or music pack?

i assume your using the latest drives from nvidia. turn off the overlay nvidia sharing thing i forgo the name of that thing.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...